A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a liszttel és összeforgatjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk kb. 5 dkg vajat és az olajat, majd hozzáadjuk a csirkecsíkokat is. Puhára pároljuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk.
Ugyanebben az edényben megpároljuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a szintén karikára vágott sárgarépát. Együtt pároljuk körülbelül 10 percig, majd felöntjük a zöldséglevessel, valamint a borral.
Amikor megpuhult a répa, a tejszínt is hozzáadjuk. Pár perc alatt összeforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az előzőleg megpárolt csirkecsíkokat, és így együtt készre főzzük az ételt.
Az utolsó 10 percben a zöldborsót is raguhoz keverjük. Egy másik serpenyőben a maradék vajon a szeletekre vágott gombát megpároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. Az ízletes zöldséges ragut rizzsel tálaljuk, a tetejét a párolt gombával szórjuk meg.