Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-zöldséges csirke római tálban

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/2 db zeller
  • 1 marék fagyasztott zöldbab
  • 5-6 fej gomba
  • 3 db csirke alsócomb
  • 3 db csirke felsőcomb
  • 2 db csirkemell
  • 4 db csirkeszárny
  • fekete bors
  • őrölt rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg bacon (vékonyra szeletelt)
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 3-4 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A zöldségeket ízlés szerint - inkább nagyobb méretűre -feldaraboljuk. karikázzuk fel.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk és a rozmaringgal és az összetört fokhagymával fűszerezzük.
  3. A római edény alját -a rövid áztatást követően - kibéleljük bacon szalonnával, majd a póréhagyma és a zöldségek felét rárakjuk. Erre ráhalmozzuk a fűszerezett csirkedarabok felét, majd újra egy réteg zöldség és egy réteg hús következik. A tetejére baconszalonnát teszünk elfedve a húsokat. Végül felöntjük a borral, meglocsoljuk olívaolajjal és a római tál tetejével lefedjük.
  4. Hideg sütőbe toljuk és kb. 200 fokon 40 percig, majd a fedőt levéve további 10-15 percig sütjük. 

OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>> 

Megjegyzés

Azért ajánlanám télre ezt a finom egytálételt, mert az ízek igazán összeérnek a végén a téli időszakban hiányzó vitaminok a sok zöldségben benne vannak.. Akár egy friss bagett kenyérrel vagy főtt jázmin rizzsel igazi díjnyertes fogás! - Anthony70

Ezek is érdekelhetnek

Friss