Keress receptre vagy hozzávalóra

Fehérboros töltött karalábé

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db karalábé levelestül
  • 10 dkg darált sertéshús
  • 1 db óriási csiperkegomba törzse
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 1/2 pohár tejföl
  • fehérbor
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • olívaolaj
  • chiliszósz
  • 1/2 tasak előfőzött rizs
  • füstölt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst megfőzöm. A karalábék leveleit levágom, a gyökér felőli résznél egy szeletet levágok, a sapkáját is levágom, a belsejét kivájom. A forgácsokat darabolom, a szárakat, s leveleket szeletelem.

    A karalábékat beállítom egy lábasba, öntök rá vizet, sózom, borsozom, szórok bele ételízesítőt, s megfőzöm.

    A gomba törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikát, paradicsomot, zöldeket aprítom. Serpenyőben kevés olíviaolajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverőtálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

    Amikor a karalábé már majdnem puha, átteszem egy serpenyőbe, megtöltöm a töltelékkel, melléteszem a karalábéforgácsokat és a darabolt szárakat, a kimaradt töltelékből gombócokat formálok, s 180 C fokon hőlégkeverésen párolom, sütöm. Közben a sajtot lereszelem.

    Amikor a hús megsült, kiveszem a karalábékat és a gombócokat, a lébe szórok lisztet, teszek bele tejfölt, öntök bele bort, összekeverem, s visszahelyezem a karalábékat és a gombócokat, kanalazok rájuk tejfölt, megszórom a reszelt sajttal, s visszateszem a sütőbe, ezúttal grill fokozaton, 200 C fokon. Készre sütöm.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin