Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros töltött kanadai sütőtök

75 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag

Elkészítés

  1. A rizst áztatás után félig megfőzöm.
  2. A kanadai sütőtökről levágom az elvékonyult részt, az öblösből eltávolítom egy kanállal a magházat, a talpáról levágok egy vékony szeletet. A belsejét megsózom, és locsolok bele olívaolajat. Beleállítom egy tepsibe, melyre néhány csepp olajat öntöttem, 180 fokos (hőlégkeverés fokozaton) sütőben 30 percig sütöm.
  3. Közben a hagymákat, petrezselymet, zellerlevelet apróra vágom, a paradicsomot kockázom, a chili és a hegyes paprikát karikára vágom. A kaliforniai paprikát szeletelem. A gomba törzsét aprítom, a fejét szeletelem.
  4. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítom a hagymákat, rádobom a darált húst, és kifehéredésig sütöm, majd az apróra vágott csiperkegombát is hozzáadom. A csiperkegomba szeleteket félreteszem, a többit átrakom egy keverőtálba. Hozzáadom a rizst, a tojást, a chili paprikát, fűszerezem, öntök hozzá bort, és jól összekeverem.
  5. A tölteléket beletöltöm a sütőtökbe és visszateszem a sütőbe.
  6. Lereszelem a sajtot. Újabb 30 perc után a töltelék tetejére rakom a paradicsom kockákat és a reszelt sajtot, majd grill fokozaton készre sütöm.

Megjegyzés

Ősz, a sütőtök idénye. Nem csak sütni lehet, és nem is csak leves készíthető belőle. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss