Fehérboros-tejszínes tőkehalfilé

Hozzávalók

  • 1 kg tőkehal
  • zöldségek (cukkini, répa, hagyma, fokhagyma, káposzta, zeller)
  • 1 fél citrom leve
  • 4 ek olivaolaj
  • 5 dk vaj
  • 4 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 dl fehérbor
  • zöldfűszerek (snidling, bazsalikom, rozmaring, majoránna)
  • szárított chili (ízlés szerint)
  • fejenként 2 nagy krumpli

Elkészítés

    1. A zöldségeket pároljuk meg olivaolaj és vaj keverékén, amíg kissé összeesnek, de még nem teljesen puhák. Öntsük alá a fehérbort és várjuk meg míg elpárolog (ez kb. 2 perc).
    2. Ezután öntsük hozzá a tejszínt és a zöldfűszereket. 5 percet kevergessük a tűzön és utána zárjuk el. Ha sűrűbb öntetet szeretnénk, akkor ezen a ponton üssünk bele két egész tojást, és habverővel keverjük el a forró szószban.
    3. Öntsük az egészet egy közepes tepsibe. A halat sózzuk, borsozzuk, chilizzük, és ráhelyezzük a zöldségágyra. Süssük 200 fokon, 15 percet. Ezután fordítsuk meg a halakat és süssük addig, amíg kissé megpirul a teteje.

    Sültkrumplival a legfinomabb, de rizzsel is tálalhatjuk. Fogyasztás előtt a halra csöpögtessük rá a citromlevet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek