Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 csokor medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db burgonya
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db leveskocka
  • őrölt feketebors
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 4 szelet toast kenyér

Elkészítés

    Elkészítés: Egy fazékban vajon megdinsztelem a felaprított hagymát, hozzáadom a megtisztított és felkockázott krumplit és zöldségeket, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadom a medvehagymát és az újhagymát, beleöntöm a bort.

    A levest botmixerrel krémesítem, beleöntöm a főzőtejszínt, majd visszateszem a tűzhelyre, épp csak forralok rajta egyet.

    A sajtot lereszelem. A toastot megpirítom, kockára vágom.

    A levest a pirított kenyérdarabokkal és a sajttal tálalom.

Megjegyzés

Könnyű, gyors és finom, tavasszal kötelező.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin