Az epret kicsumázzuk, megmossuk, 2 nagyobb szemet félretesszük, a maradék eper felét félbevágjuk, a többit pedig egy botmixerrel leturmixoljuk. A félbevágott epreket behűtjük.
A pépesített eperhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a gyömbért. Hozzáöntjük a tejszínt és a bort, majd összekeverjük. Pár órára a hűtőbe tesszük.
Amikor már kellőképpen lehűlt a leves és az eper is, tálaljuk. Egy tányérra szedünk a friss eperből, erre öntjük a levest. A tetejére egy kevés tejfölt kanalazunk, végül friss mentával díszítjük.
Ez a leves főzés nélkül készül, gyorsan megvagyunk vele, és jól lehűtve kánikulában nagyon kellemes.
Tejföl helyett habtejszínnel is kínálhatjuk. - hobbychef
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!