Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-tejszínes hideg eperkrémleves

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg eper
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 1 dl fehérbor (muskotályos)
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 2 tk méz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 ek tejföl
  • 2 szem eper a díszítéshez
  • mentalevél a díszítéshez

Elkészítés

  1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, 2 nagyobb szemet félretesszük, a maradék eper felét félbevágjuk, a többit pedig egy botmixerrel leturmixoljuk. A félbevágott epreket behűtjük.
  2. A pépesített eperhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a gyömbért. Hozzáöntjük a tejszínt és a bort, majd összekeverjük. Pár órára a hűtőbe tesszük.
  3.  Amikor már kellőképpen lehűlt a leves és az eper is, tálaljuk. Egy tányérra szedünk a friss eperből, erre öntjük a levest. A tetejére egy kevés tejfölt kanalazunk, végül friss mentával díszítjük. 

Megjegyzés

Ez a leves főzés nélkül készül, gyorsan megvagyunk vele, és jól lehűtve kánikulában nagyon kellemes.
Tejföl helyett habtejszínnel is kínálhatjuk.  - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss