Elkészítés: A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.
Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. A maradékra rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségeket felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.
Amikor már majdnem puha a gomba, hozzáöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel krémesítem. Rászórom a lisztet, elkeverem, összeforralom.
Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre