Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-tejszínes gombakrémleves

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát karikára vágom, 1 db gombát felszeletelek, a többit felkockázom, a snidlinget aprítom.

Egy fazékban olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát, megpirítom. Egy kanálnyit félreteszek. A maradékra rárakom a gombát, megdinsztelem. A szeletelt gombákat kiveszem, félreteszem. A megmaradt zöldségeket felöntöm vízzel, hozzáadom a leveskockát, a snidlinget, fűszerezem, s főzöm.

Amikor már majdnem puha a gomba, hozzáöntöm a bort és a tejszínt. Botmixerrel krémesítem. Rászórom a lisztet, elkeverem, összeforralom.

Tálaláskor merek a tányérba levest, s rakok rá a félretett sült hagymából és gombából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss