Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros-tejszínes gombakrémleves II.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 dl tej
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 1 evőkanál liszt
  • 4 szelet toast kenyér
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítés

    Elkészítés: Egy gombát felszeletelek, a többit a hagymákkal együtt durván aprítom. Egy fazékban kevés olajon felolvasztom a vajat, ráteszem a hagymát, majd a gombát. Fűszerezem. 5 perc dinsztelés után a szeletelt gombákat kiveszem, a többit felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát.

    15 perc elteltével beleöntöm a bort és a tejszínt. Egy botmixerrel pépesítem a levest. Beleszórom a lisztet, belevágom a chilit, jól elkeverem, összeforralom.

    Közben elkészítem a pirítóst, a kenyeret meglocsolom olívaolajjal, sajtot reszelek rá.

    A levest tányérokba merem, szeletelt sült gombát és petrezselyemzöldet rakok rá, és a sajtot pirítóssal tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin