Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros-tejszínes-csirkés tészta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg fettuccine vagy tagliatelle tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkemellet, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának.

    A vaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkemellcsíkokat, amíg át nem sülnek, ez kb. 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre. A maradék vajon párold meg üvegesre az apróra vágott hagymát 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát. Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.

    Öntsd fel a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére be nem sűrűsödik, ez kb. 5 perc. Add hozzá a tejszínt és a csirkemellet, forrald össze, végül szórd meg a petrezselyemmel.

    A tésztát szűrd le, majd forgasd össze a csirkés szósszal, ha szükséges, a tészta főzővizéből merhetsz hozzá egy keveset lazításként.

    Parmezánnal meghintve tálald.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük az olasz konyhát, hetente 2 alkalommal készítek más-más ételkülönlegességet.

zsuzsamama56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin