Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-szőlős haltekercs

MME MME
4/5
45 perc
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A halfiléket megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a hal szélességénél kicsivel nagyobb, vékony lapokra vágjuk, majd a lapokat keskenyre metéljük. Az így kapott zöldségeket összekeverjük. A bazsalikom levélkéit leöblítjük.

Elkészítés: A fűszerezett halakra teszünk egy-egy levél bazsalikomot, és a vegyes vágott zöldséget elosztjuk rajtuk. Ezután a halszeleteket feltekerjük, majd alufóliába csavarjuk. A fóliát néhány helyen megszurkáljuk. Egy lábasba, amiben elférnek a tekercsek, 2 dl vizet teszünk, hozzáadjuk a bort, és ha maradt ki zöldség, azt is, valamint a maradék bazsalikomot. A levet 3-4 percen át forraljuk, majd beletesszük a haltekercseket, és kíméletesen 10 percen át főzzük. Ezután kivesszük a tekercseket, a visszamaradt főzőlevet beforraljuk (1-1,5 dl legyen), majd leszűrjük. Megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és amikor habzik, ráöntjük a leszűrt levet. Simára keverjük, majd a tejszínt is hozzáöntjük. Kíméletesen összeforraljuk, ha szükséges, még fűszerezzük. A szőlőszemeket megmossuk, kettévágjuk, és a magokat kiszedjük. Az így kapott szemeket beletesszük a mártásba. Kicsomagoljuk a haltekercseket a fóliából, és szintén beletesszük a mártásba. Összeforraljuk és tálaljuk. Köretként petrezselymes burgonyát adhatunk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag köret nélkül: 438 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss