Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros savanyúkáposzta-leves tárkonnyal és körtével

Hozzávalók

  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 0,5 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 db körte
  • 2 db babérlevél
  • 4 szem egész bors
  • 1/2 teáskanál szárított tárkony
  • 1/2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1/2 teáskanál sáfrányos szeklice
  • A tálaláshoz:
  • 4 szelet kenyér
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg véres hurka
  • 1/4 db alma
  • 1 darab gyömbér (kis)
  • bors (frissen őrölt)

Elkészítés

    1.

    A káposztát nyomkodjuk ki és vágjuk apróra. Aprítsuk fel a hagymát. 1 ek-nyit tegyünk félre, a többit pirítsuk üvegesre az olajon. Adjuk hozzá a káposztát, fűszerezzük a babérlevéllel és a borssal. Engedjük fel az alaplével és a borral, majd főzzük 40 percig.

    2.

    Hámozzuk meg a körtét, és a magháza eltávolítása után vágjuk nagy kockákra. Adjuk a leveshez, és forraljuk további 3 percig. Kevés vízben keverjük csomómentesre a keményítőt. Ezt is adjuk a leveshez a sáfrányos szeklicével és a tárkonnyal együtt.

    3.

    Hámozzuk meg a gyömbért és az almát. A gyömbért reszeljük le, az almát kockázzuk fel. A hurkát a bőr lehúzása után törjük össze. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. A hagymát futtassuk meg a vajon, adjuk hozzá a gyömbért és az almát, pirítsuk együtt 1 percig, majd keverjük hozzá a hurkát, és pirítsuk további 5 percig. Ha elkészült, kenjük meg vele a kenyérszeleteket, és kínáljuk a leves mellé.

     Fotó: Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin