Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát és a fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.

Egy edényben olajon pirítom a hagymákat, a bacont és a sonkát, fűszerezem. A baconból és a sonkából egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leveskockákat. A salátaleveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm. Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszínt. A végén öntök bele bort és tejfölt.

Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconból és sonkából.

Ezek is érdekelhetnek

Friss