Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros-sajtos zellerkrémleves

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg zeller
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 dl zöldségleves, kockából
  • 2,5 dl almalé
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 4 szelet szendvicskenyér
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál aprított snidling

Elkészítés

    Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a zellert, a hagymát, a fokhagymát. Ráöntjük a levest, az almalevet, a bort, felforraljuk, és fedő alatt 15-20 percig főzzük. A kenyér héját levágjuk, a belsejét apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a kenyérkockákat. Rászórjuk a sajtot, és hagyjuk megolvadni. A levest botmixerrel összeturmixoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a levesbe forgatjuk, de már nem forraljuk tovább. Tányérokba szedjük, snidlinggel és a kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

n.tihanyi
Imádjuk :)

Hasonló Receptek

Magazin