Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros-sajtos medvahagyma-krémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 szál póré hagyma
  • 1 szál új hagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 20 levél medve hagyma
  • 2 közepes krumpli
  • vaj
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • 1 db szárnyas húsleveskocka
  • sajt
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplit héjában félig megfőzöm.

    Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a pórét és az újhagymát karikára vágom, a medvehagyma leveleket szeletelem. A sajtot kockára vágom.

    Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főzőtejszínt meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy, hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantok rajta.

    Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.

Megjegyzés

Ez a leves a kertünkből került az asztalunkra.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin