Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros sajtleves spárgával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • maréknyi zöld spárga
  • fokhagyma
  • 1 kanál extraszűz olívaolaj
  • 1 kanál vaj
  • 4 dl tej
  • 1 dl fehérbor
  • liszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós, cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.

    Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel és a spárga főzővizével. Fűszerezem. Beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével, majd állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt, beleöntöm a bort.

    A félretett spárgacsúcsokat tálaláskor teszem a levesbe, fokhagymás, olívaolajos bruschetta illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin