Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros retekleves

45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angolzellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retekleveleket is feldarabolom.

Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, belevágom a chilit. 20 percig főzöm, majd hozzáadom a paradicsomot, a retek levelét és a hagyma zöldjét. 10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem- és zellerleveleket.

Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá zellerlevelet.

Megjegyzés

A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss