Keress receptre vagy hozzávalóra

Fehérboros retekleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csokor óriási hónapos retek levelestül
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • 1 szál angolzeller
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 db leveskocka
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 l víz

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát aprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angolzellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem, A paradicsomot nyolcadolom. A retekleveleket is feldarabolom.

    Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, belevágom a chilit. 20 percig főzöm, majd hozzáadom a paradicsomot, a retek levelét és a hagyma zöldjét. 10 perc elteltével beleöntöm a bort, s rászórom a petrezselyem- és zellerleveleket.

    Tálaláskor merek a levesből, s teszek rá zellerlevelet.

Megjegyzés

A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin