Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros póréleves márványsajttal

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vastagfalú edényben felhevítjük az olajat, a pórét és a vöröshagymát rádobjuk, 5 percig pároljuk, beleszórjuk a lisztet, 1 percig kevergetjük. A tűzről levéve felengedjük a levessel, majd fűszerezzük. Lassú tűzön tovább forraljuk kb. 20 percig.

Botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a sajtot, a bort és a tejet, majd ismét lassú tűzön felmelegítjük (amíg a sajt elolvad).

Ízlés szerint utófűszerezzük, és péksüteménnyel forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss