Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros póréhagyma krémleves kurkumával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db nagy póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1 húsleveskocka
  • őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A póréhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a krumplit kockára vágom.

    Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztom a vajat, ráteszem a póréhagymát és a fokhagymát, fűszerezem, beleteszem a babérleveleket. Felöntöm 6 dl vízzel, főzöm. Beleöntöm a bort és a tejszínt.

    Amikor megfőtt, félreteszek a póréhagymából, a többit turmixolom.

    Visszateszem a levet a fazékba, bele a félretett póréhagymákat.

    Tálaláskor csorgatok rá tejszínt és szórok rá kurkumát.

Megjegyzés

Szeretem a hagymát, a hagymaleveseket, ezúttal egy póréhagyma krémlevest főztem. Remélem, nektek is ízleni fog.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin