Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros-mustáros húsgolyók

default user icon
Fehérboros-mustáros húsgolyók

Hozzávalók

  • 25 dkg spagetti
  • 40 dkg sertéshús
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 15 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek mustár
  • bors
  • olaj

Elkészítés

    1. A húsgolyóhoz a ledarált sertéshúst, az apróra zúzott fokhagyma felét, az apróra vágott vöröshagyma felét, a sót, a borsot, a zsemlemorzsát, a mustárt és sajt felét összegyúrjuk. Aki szeretne, adhat hozzá egy tojást, tapasztalatom szerint enélkül is összeáll!
    2. Apró golyókat formálunk, majd egy serpenyőben kb 1-1,5 dl olajat felhevítünk és elkezdjük kisütni benne a húst. 3-4 perc után megforgatjuk a golyókat. Kivesszük a serpenyőből a húst, majd kevés olajon üvegesre pároljuk a hagyma és a fokhagyma felét. Felöntjük a borral és a tejszínnel, alaposan összekeverjük, majd visszarakjuk a serpenyőbe a húsgolyókat. Még kb.  8-10 perig, közepes fokozaton főzzük.
    3. Főtt spagettivel és reszelt parmezánnal tálaljuk.

    Így készül! Nézd meg videón!

    TOVÁBBI HÚSGOLYÓ RECEPTEK A MINDMEGETTÉN! 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek