Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

default user icon
Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel
Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel
Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel

Hozzávalók

  • 1 fej új káposzta
  • 2 konzerv apró káposzta fehérborban
  • 1 kg darált sertéshús
  • 1 fej (6-8 gerezd) fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gersli
  • 2 db tojás
  • őrölt bors
  • delikát
  • töltött húsok fűszerkeveréke
  • őrölt csemege paprika, majoránna
  • 4-5 db babérlevél

Elkészítés

    Az új káposztát sós forró vízben forgatva leveleire szedjük, és negyedekre vágjuk.

    A darált húst a fűszerekkel a tojással és a zúzott fokhagymával jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a megmosott gerslit.

    Egy lábas aljába helyezzük a fehérboros káposzta felét, melyre rákarikázunk egy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, és rádobunk két babérlevelet.

    A húst a káposztalevelekbe tekerjük, majd a lábasba helyezzük.

    Amikor már minden töltött káposzta a lábasban van ráhelyezzük a fehérboros káposzta másik felét, rákarikázzuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk 2-3 babérlevelet és addig főzzük amíg a hús, a gersli és a káposzta is megpuhul.

    A receptet és a fotókat Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin