Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros libacomb karamellizált gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 2 db libacomb
  • 6 db szilva
  • 2 db alma
  • 1 evőkanál libazsír
  • 2 dl fehérbor
  • 5 cl brandy
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőlanál cukor
  • 1 teáskanál méz
  • 1 bögre rizs
  • 2 evőkanál mazsola
  • 4 db krumpli
  • 3 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt feketebors

Elkészítés

    Elkészítés: A combot sózom, borsozom, beteszem egy serpenyőbe, rákanalazok zsírt és rárakom a zöldfűszereket. Beteszem a hűtőbe 1 éjszakára.

    Másnap öntök rá egy kevés vizet, s lefedve sütöm 1 órát. Közben megfőzöm a krumplit, megpucolom.

    A rizst a mazsolával felteszem főni. Megsózom.

    A libacombra ráöntöm a bort, visszateszem a sütőbe további fél órára, időnként meglocsolom a szafttal. A vége felé mellérakom a krumplikat.

    A szilvát félbevágom, kimagozom, az almát nyolcadolom, a csutkát kivágom. Egy serpenyőben vajon cukor és méz hozzáadásával brandyvel karamellizálom.

    A porhanyósra sült combot a vele sült krumplikkal, a karamellizált gyümölccsel és a mazsolás rizzsel tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin