Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros körtekompót

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db félkemény körte
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg barna cukor
  • 2 evőkanál akácméz
  • szegfűszeg
  • szegfűbors
  • fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A körtéket hosszában négyfelé vágom, meghámozom, magházukat eltávolítom. Egy nagyobb fazékba helyezem, ráöntöm a bort, beledobom a fűszereket, hozzáadom a cukrot és a mézet, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

    Felteszem főni, először nagy lángon forrásig, majd takarékra visszavéve főzöm még 8-10 percig. A tűzről levéve félórányit állni, hűlni hagyom, hogy átjárja a körtéket a lé íze. Az idő elteltével a körtéket tálba szedem, rászűröm a levét, és tálalásig hűtőben pihentetem.

    Tálaláskor 3-4 körtedarabot teszek kompótos tálba, rámerek a kompót levéből, felnőtteknek megloccsantom egy kortynyi körtelikőrrel vagy körte pálinkával. Gyerekeknek kevés reszelt keserű csokival szórom meg, tejszínhabot is kínálok hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Hali Mindenkinek! Még mielött megkövezne valaki, hogy gyerekeknek is ajánlom a boros körte receptet, elmondom, hogy tapasztalatom szerint a forralás és a tovább főzés során a bor az alkohol tartalmát teljesen elveszíti, de íze benne marad az ételben. Természetesen vannak, akik ennek ellenére elzárkóznak attól, hogy bármilyen alkoholos fogást adjanak gyermekük, unokájuk tányérjába készítsék el bor nélkűl, de akkor már csak sima körte kompót lesz belőle, vagy az apróságokkal kedveskedjetek valami mással, sokmindent szeretnek! Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin