Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros káposzta virslivel 

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fehér káposzta (kisebb)
  • 3 ek olaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 db babérlevél
  • 4 db frankfurti virsli

Elkészítés

    1. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját kivágjuk, a többit felcsíkozzuk.
    2. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megfonnyasszuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, és kissé megpirítjuk. Felöntjük a borral és egy kevés vízzel, majd sózzuk, borsozzuk , és hozzáadjuk a babérlevelet. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt. Fedő alatt, közepes lángon, néhányszor megkeverve majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
    3. Közben a virslit vastagabb vágjuk karikákra, és elrendezzük a káposztán. Az egészet kb. 10 percig főzzük még. Ne legyen túl puha, akkor jó, ha a káposzta és a virsli is roppanós marad. Friss kenyérrel tálalhatjuk.

    9 ISTENI KÁPOSZTÁS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY FEJ KÁPOSZTÁD >>> 

    10 SZUPER VIRSLIS RECEPT A CORN DOGTÓL A KRUMPLISALÁTÁIG >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin