Elkészítés: A káposztát kinyomkodom. A szalonnát kockára vágom. A hagymákat és a petrezselymet aprítom, egy keverőtálban összekeverem a rizzsel és a tojással, fűszerezem, vizes kézzel gombócokat formázok.
Egy lábasban kevés olajon a szalonnát megsütöm, ráteszem a káposztát, fűszerezem, teszek rá babérlevelet, a húsgombócokat, öntök rá kevés vizet, s elkezdem főzni. Amikor már majdnem puha, kiveszem a gombócokat, szórok a káposztára lisztet, teszek bele 1 kanál tejfölt, összekeverem, beleöntöm a bort, visszateszem a gombócokat, összeforralom.
Tejföllel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre