Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, a forró vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, átforgatjuk, beledobjuk a babért és a rozmaringot, felöntjük a fehérborral, pár percig forraljuk, majd felöntjük 1 liter vízzel vagy zöldséglevessel és a tejszínnel, és lassan főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Kivesszük a babért és a rozmaringot, majd a levest kézi turmix-szal pürésítjük szép simára. Sózzuk, borsozzuk.
A főtt csülköt ledaráljuk a bőrével együtt. A toast kenyeret felkockázzuk, a csülökhöz adjuk a tojásokkal és a felaprított petrezselyemmel együtt, ha túl puha, tehetünk hozzá 1 kanál morzsát. Gombócokat formázunk belőle, és a levesbe tesszük a cikkezett hagymával együtt, készre főzzük.
Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy tejszínt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre