Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros-gombás tészta

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát sós, olajos vízben felteszem főni, al dente (haraphatóra) készítem.

Amíg a tészta fő, a felkockázott hagymát kevés olajon megpirítom, hozzáadom a félbe, majd szeletekre vágott gombát, sózom, borsozom, a borral beforralom.

A tésztát leszűröm, visszateszem a főzőedénybe, ráöntöm a gombás ragumat, jól összekeverem, majd egy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba helyezem, szépen eligazítva. Megszórom a reszelt sajttal, és előmelegített (160 fokos) sütőbe tolom, addig sütöm, míg a sajt rápirul.

Frissen, melegében tálalom, tejfölt kínálok hozzá.

Megjegyzés

Gyorsan elkészíthető, ízletes tésztaétel, melyet vegák is fogyaszthatnak.

Előkészítve vendég fogadására is alkalmas, akkor csak frissen megsütöm. Ilyenkor a hideg sütőbe rakom be, lefóliázva, amit olyan 20 perc után eltávolítok és készre sütöm. - Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek