Elkészítés: A hagymákat felvágom. Néhány csepp olaj és a vaj keverékén megdinsztelem a hagymát, majd sózom, szórok rá cukrot, időnként megkavarom, hogy ne égjen oda. Amikor a hagyma már kellőképp karamellizálódott (kb. 20 perc), fűszerezem, megszórom liszttel. Majd belemorzsolom a leveskockát, feleresztem vízzel, és lassú tűzön puhára főzöm (30 perc). Beleöntöm a fehérbort és a brandyt.
Közben croissant szeleteket beteszem egy serpenyőbe, mindkét oldalukat bekenem olívaolajjal, megsütöm az egyik oldalát, majd megfordítom, bőségesen megszórom reszelt sajttal, s megsütöm, amíg a sajt megolvad, s szép aranybarna lesz.
Tálaláskor merek a levesből, vágok rá snidlinget, s teszek rá croissant-t, vágok rá snidlinget.
Bon appétit!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre