Keress receptre vagy hozzávalóra

Tejszínes cukkinikrémleves

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 dl tejszín
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt fehér bors
  • curry ízlés szerint
  • 3 dl víz
  • 1 dl fehérbor
  • 4 ek tejföl
  • 2 db csili
  • 1 mokkáskanál salátaolaj
  • 2 szelet kenyér

Elkészítés

    1. A zöldségeket megmossuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a cukkinit felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. 
    2. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit, és együtt dinszteljük tovább. Felöntjük a vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és belemorzsoljuk a leveskockát. Ízlés szerint fűszerezzük a csilivel. 
    3. Amikor megfőtt a cukkini, hozzáadjuk a petrezselymet, meglocsoljuk a borral, és botmixerrel pürésítjük.
    4. Tejfölt kanalazunk rá, meglocsoljuk a salátaolajjal, megszórjuk kevés curryvel, és a megpirított, felkockázott kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Szeretem a krémleveseket, ezen belül a cukkinikrémleves nagy kedvenc, imádom cifrázni, mindig újabb verziókat találok ki.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek