Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros csirkemell spárgával és medvehagymás spenóttal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 csirkemellfilé
  • 8 db fehér spárga
  • 8 db újkrumpli
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg spenót
  • petrezselyem
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 3 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemellet felszeletelem, megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom.

    Egy nagy serpenyőben olajon a csirkemellszeleteket mindkét oldalon 3 percig sütöm magas hőfokon, hogy kérget kapjanak. Melléteszem a krumplikat és a spárgákat, fűszerezem, öntök rá 1 dl vizet. Párolom.

    Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra vágom.

    15 perc elteltével a serpenyőben lévőket megfordítom, hozzáadom a medvehagymát és spenótot, fűszerezem, ráöntöm a bort, majd a tejszínt is, összeforralom, és petrezselyemmel megszórva azonnal tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin