Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros csirkecomb

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb (egyben)
  • 60 dkg mogyoró burgonya
  • kb. 10 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg zöldborsó
  • 10 dkg zöldbab
  • 10 dkg kukorica
  • 2 db sárgarépa karikázva
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy kis vajon serpenyőben körbesütjük.

    A burgonyákat forró, enyhén sós vízben 10 perc alatt előfőzzük, majd lecsepegtetjük. A sütôt 180 fokra elômelegítjük.

    A burgonyákat összeforgatjuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tepsibe rakjuk. A tetejére kerülnek az elősütött combok, amit meglocsolunk egy kis mézzel, rászórjuk az egész gerezd fokhagymákat, aláöntjük a bort, és alufólia alatt 25 percig pároljuk. Ezután rárakjuk a zöldségeket a nagyobb kockára vágott paradicsommal, és még kb. 20 percig fólia alatt sütjük.

    Miután kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, rálocsoljuk a vajat (ha esetleg már nem folyik, akkor kicsit rámelegítünk a serpenyőben), és készre sütjük.

Megjegyzés

Sági Szilárd receptje, fotó: Tesco

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin