Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros csirkecomb

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy kis vajon serpenyőben körbesütjük.

A burgonyákat forró, enyhén sós vízben 10 perc alatt előfőzzük, majd lecsepegtetjük. A sütôt 180 fokra elômelegítjük.

A burgonyákat összeforgatjuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tepsibe rakjuk. A tetejére kerülnek az elősütött combok, amit meglocsolunk egy kis mézzel, rászórjuk az egész gerezd fokhagymákat, aláöntjük a bort, és alufólia alatt 25 percig pároljuk. Ezután rárakjuk a zöldségeket a nagyobb kockára vágott paradicsommal, és még kb. 20 percig fólia alatt sütjük.

Miután kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, rálocsoljuk a vajat (ha esetleg már nem folyik, akkor kicsit rámelegítünk a serpenyőben), és készre sütjük.

Megjegyzés

Sági Szilárd receptje, fotó: Tesco - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss