Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehérboros csiperkekrémleves

Hozzávalók

  • 25 dkg barna + 7,5 dkg fehér csiperkegomba
  • 20 dkg hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ág kakukkfű
  • 2,5 dl fehérbor
  • 6 dl tyúkhúsleves-alaplé
  • 3,75 dl habtejszín
  • Cayenne-bors
  • néhány szál metélőhagyma

Elkészítés

    1.  A gombákat letisztogatjuk, majd a barnát apróra daraboljuk, a fehéret pedig nagyon vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.
    2. A vajat fazékban felhevítjük. Beletesszük a barna csiperkét a hagymákkal, valamint a kakukkfűvel együtt, és megpirítjuk. Felöntjük a borral, és beforraljuk a felére. Hozzáadjuk az alaplét, beleöntünk 2,5 dl tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd a kakukkfű kiszedése után botmixerrel összeturmixoljuk az edényben, és takarékon főzzük 20 percig.
    3. Közben a maradék tejszínt félkemény habbá verjük. A leöblített metélőhagymát rövidebb darabokra vágjuk vagy felkarikázzuk.
    4. A levest átszűrjük egy tiszta edénybe. Beleszórjuk a felszeletelt fehér csiperkét, és egyet forralunk rajta, majd beleforgatjuk a lágy tejszínhabot. Végül adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és a metélőhagymával díszítjük.

    RECEPTEK GOMBÁVAL >>> 

    CSIPERKE, A SZUPERÉLELMISZER >>>

    ISTENI KRÉMLEVESEK >>> 

Pirított bagett vagy kifliszelet illik hozzá. Fokhagymaszeletekkel is megszórhatod.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin