Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérboros csiperkekrémleves

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A gombákat letisztogatjuk, majd a barnát apróra daraboljuk, a fehéret pedig nagyon vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.
  2. A vajat fazékban felhevítjük. Beletesszük a barna csiperkét a hagymákkal, valamint a kakukkfűvel együtt, és megpirítjuk. Felöntjük a borral, és beforraljuk a felére. Hozzáadjuk az alaplét, beleöntünk 2,5 dl tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd a kakukkfű kiszedése után botmixerrel összeturmixoljuk az edényben, és takarékon főzzük 20 percig.
  3. Közben a maradék tejszínt félkemény habbá verjük. A leöblített metélőhagymát rövidebb darabokra vágjuk vagy felkarikázzuk.
  4. A levest átszűrjük egy tiszta edénybe. Beleszórjuk a felszeletelt fehér csiperkét, és egyet forralunk rajta, majd beleforgatjuk a lágy tejszínhabot. Végül adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és a metélőhagymával díszítjük.

RECEPTEK GOMBÁVAL >>> 

CSIPERKE, A SZUPERÉLELMISZER >>>

ISTENI KRÉMLEVESEK >>> 

Pirított bagett vagy kifliszelet illik hozzá. Fokhagymaszeletekkel is megszórhatod.

Ezek is érdekelhetnek

Friss