Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, darabolom. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom. A sajtot lereszelem.
Egy lábasban vajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, a krumplit és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkolirózsákat is, és beleszórom a petrezselymet.
Amikor kész, félreteszek néhány brokkolirózsát, a többit botmixerrel pépesítem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.
Elkészítem a pirítóst zsemléből.
Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkolirózsákat. Locsolok rá repceolajat, melléteszem a reszelt sajttal megszórt pirítóst.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre