Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérborban párolt zöldségek kapribogyós majonézzel

30 perc
egyszerű
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db sárgarépa
  • 5 szál spárga
  • 1 fej édeskömény
  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db póréhagyma
  • A főzőléhez:
  • 6 dl fehérbor
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy citrom leve
  • 2 zellerszár hasábokra vágva
  • 1/2 fej hagyma egészben
  • A majonézhez:
  • 3 ek kapribogyó (apróra vágva)
  • 1/2 csésze szójatej (natúr)
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • 1 ek almaecet
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/2 ek agave szirup
  • 1 kk só

Elkészítés

  1. A majonéz hozzávalóit az olívaolaj és a kapribogyó kivételével turmixgépbe öntjük, majd nagy fokozaton összemixeljük. Ekkor a legalacsonyabb fokozatra váltunk, és cseppenként hozzáadagoljuk az olívaolajat. Ha elkészült, egy edénybe önjük, hozzáadjuk a kapribogyót, majd hűtőbe tesszük.
  2. A zöldségeket - a spárga kivételével - hosszában felszeleteljük. Egy edénybe beleöntjük a fehérbort, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Ekkor beletesszük a főzőlé többi hozzávalóját, majd mikor már forr, hozzáadjuk a sárgarépát és az édesköményt. Jó három perc múlva a cukkinit, a spárgát és a póréhagymát is beletesszük, és további három-négy percig főzzük. 
  3. A zöldségeket kivesszük egy csipesszel, majd egy evőkanál főzőlével és ízlés szerint majonézzel meglocsoljuk. Friss kaporral dekorálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss