A majonéz hozzávalóit az olívaolaj és a kapribogyó kivételével turmixgépbe öntjük, majd nagy fokozaton összemixeljük. Ekkor a legalacsonyabb fokozatra váltunk, és cseppenként hozzáadagoljuk az olívaolajat. Ha elkészült, egy edénybe önjük, hozzáadjuk a kapribogyót, majd hűtőbe tesszük.
A zöldségeket - a spárga kivételével - hosszában felszeleteljük. Egy edénybe beleöntjük a fehérbort, és addig melegítjük, míg gyöngyözni nem kezd. Ekkor beletesszük a főzőlé többi hozzávalóját, majd mikor már forr, hozzáadjuk a sárgarépát és az édesköményt. Jó három perc múlva a cukkinit, a spárgát és a póréhagymát is beletesszük, és további három-négy percig főzzük.
A zöldségeket kivesszük egy csipesszel, majd egy evőkanál főzőlével és ízlés szerint majonézzel meglocsoljuk. Friss kaporral dekorálhatjuk.