Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fehérborban párolt csirkemell fűszeres-mandulás zöldségágyon

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket és a mandulát kevés olajjal, a medvehagymával és a fűszerekkel megpároljuk, öntünk alá kb. 1 dl bort.

Közben a csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymát, meghinthetjük a liszttel, és kevés margarinon fehéredésig sütjük, ezután bort öntünk alá, és kis lángon, lefedve félig megpároljuk.

A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, sózzuk, kevés szerecsendiót és petrezselymet teszünk bele, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is (én a hús boros-margarinos főzőlevéből is öntöttem bele néhány kanálkával).

Jénai tál aljára teszünk egy sor zöldséget, ráfektetjük a hússzeleteket, betakarjuk a maradék zöldséggel, majd leöntjük a fűszeres, tojásos, sajtos tejföllel.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 30 percig sütjük (míg a teteje egy picit megpirul).

Megjegyzés

Kalóriatartalom: kb. 550/adag (ha a mandulát, lisztet, olajat elhagyjuk, csak 1 tojást teszünk az öntetbe, a tejfölt joghurttal helyettesítjük, trappista sajt helyett óvárit használunk, adagonként akár 150 kalóriát is megspórolhatunk). - Dittiri

Ezek is érdekelhetnek

Friss