Elkészítés: Sós vízben puhára főzzük a fehérbabot (előtte egy éjjelen át érdemes áztatni). Ha leszűrtük, elkeverjük egy tálban a vékonyra szeletelt hagymával, és a tört fokhagymagerezdekkel. Megöntözzük egy kiskanálnyi ecettel, 3-4 evőkanál börösborral, belekeverjük a babérlevelet és a ketchupot is. Pici olajjal megöntözzük és alaposan összekeverve legalább egy napig állni hagyjuk. Tálaláskor még ízesíthetjük ha kell, sóval, borssal stb.
Személyes hozzáfűzés: Ezt a receptet a Pikáns húsgolyókhoz ajánlom, de fasírozottakhoz, más húsokhoz - sőt még hús nélkül is nagyon jó.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre