Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehér spárgakrémleves

default user icon

Hozzávalók

  • 60 dkg fehér spárga
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 1 db leveskocka (szárnyas hús)
  • 1 dl tej
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fehér bors
  • 1 tk cukor

Elkészítés

    1.

    A spárgát megmossuk és meghámozzuk, a fejét levágjuk, a többi részét felszeleteljük 2-3 cm-es darabokra. 1 liter forrásban levő vízben feloldjuk a leveskockát, és megfőzzük benne, majd szúrókanállal kiszedjük, aztán sózzuk és cukrozzuk a spárgadarabokat. A levest ismét felforraljuk, megfőzzük benne a spárgafejeket, majd kivesszük.

    2.

    A hagymát felaprítjuk, majd egy serpenyőben üvegesre pároljuk a vajon. Beledobjuk a spárgadarabokat, és állandó keverés mellett pár percig dinszteljük. Végül megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk.

    3.

    A húsleveshez öntjük a tejet és a tejszínt, hozzáadjuk a lepirított spárgát, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon kb. 20 percig főzzük. Utána botmixerrel pürésítjük, és felforraljuk. Tálaláskor a levesestányérba tesszük a spárgafejeket és rájuk merjük a forró levest.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin