Elkészítés: A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáztepsiben három vékony lapot sütünk belőle.
A töltelékhez 1/4 l tejet 10 dkg vaníliás cukorral felforralunk, és lassan hozzákeverjük a 4 kanál liszttel elkevert másik 1/4 l tejet. Ha pépszerű, leveszük a lángról, és ha kihűlt, összedolgozzuk az előzőleg kikevert 20 dkg vajjal és 30 dkg porcukorral. Ezzel ragasztjuk össze a lapokat. A felső lapra nedves szalvétát borítunk, és egy éjjelen át így hagyjuk. Reggel levéve a szalvétát a tésztát dúsan meghintjük vaníliás porcukorral, négyszögekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre