Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fehér kenyér

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fehér kenyér

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 357
  • Elküldve: 48

Hozzávalók:

  • 1,20 kg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj (vagy más ennek megfelelő mennyiségű zsiradék)
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 3,5-4 dl langyos víz

Elkészítés:

Langyos-cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót beleöntjük a dagasztótálba, a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Ha túl kemény a tészta, nem kell megijedni, akkor még lehet beletenni langyos vizet többet is, de egyszerre mindig csak keveset!!! Addig dagasztjuk, amíg a tészta leválik az edény faláról és a kezünkről is. Langyos helyen kelesztjük! Én meg szoktam a keletlen tésztát formázni, és abba az edénybe teszem kelni, amelyikben sütni fogom. Tetejét tetszés szerint meg lehet vágni. Készülhet belőle kerek vagy hagyományos alakú kenyér is. Kb.200 fokos sütőben kell sütni 45-50 percig (persze ez függ a sütőtől is). Ha megsült, tiszta vízzel megkenjük a forró kenyeret.
Ha kong az alja és szép barna, akkor sült meg (ez a klasszikus próba, de én azért a tűpróbát sem szoktam kihagyni, biztos, ami biztos). Napokig friss marad! Szépen lehet szeletelni!

Megjegyzés:

A 3 éves fiam imádja az *igazi* kenyeret. Kellemes időtöltés az elkészítése, és az ő korosztályából már nem sokan látják, hogyan sütik otthon a kenyeret. :)

A receptet Minike, a fotót Comite küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 20 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. december 26. (péntek) 10:11
    andy80-nak. Szerintem 2 oka lehet. 1, túl sok volt a víz, 2 rossz minőségű volt a liszt. Lehet egy 3-dik oka is. az élesztős vízhez tetted a lisztet. Ezt sosem szabad csinálni.
Receptválogatás
Lasagne és canelloni, az olasz tepsis tészták
A tészta rendszerint nyersen kerül az olasz tepsis tésztákba, és a bőséges szószban párolódnak meg, finom tölteléket rejtve, míg a tetejükön a sajt ropogósra sül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Spicces vargabéles Spicces vargabéles
Mákos-meggyes tekercs-torta Mákos-meggyes tekercs-torta
Barackos-áfonyás túrókrém (laktózmentes) Barackos-áfonyás túrókrém (laktózmentes)
Thai csirkeleves Thai csirkeleves
Szalonnás-chilis bab Szalonnás-chilis bab
Triplasajtos csirkés tészta (gluténmentes) Triplasajtos csirkés tészta (gluténmentes)
Túrós kölesfelfújt Túrós kölesfelfújt
Batyus csirkecomb Batyus csirkecomb
Almás palacsinta IV. Almás palacsinta IV.
Gyömbéres sárgarépa-krémleves II. Gyömbéres sárgarépa-krémleves II.
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123562_programajanlo-110.jpg Februári gasztroprogramok

A hideg téli napok fesztiválkínálata igazán klasszikus. A különféle disznóvágásokon való részvétel mellett külön hurka- és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123537_gombakremleves-110.jpg Gombakrémleves finoman fűszerezve

A krémlevesek ünnepnapokon, hétvégéken és hétköznapokon egyaránt jólesnek. Téli hidegben pedig valóságos energetizáló hatásuk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123543_csaszarmorzsa-110.jpg Császári morzsa

A császármorzsa vagy smarni a monarchia egyik igen kedvelt desszertje volt, s népszerűsége azóta is töretlen. Nem is csoda: a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123551_superbowl-110.jpg 10 szuper amerikai recept a Super Bowl 2015-re

Meccshez mindig jól jön egy kis harapnivaló, főleg ha társaságban szurkolunk. És ha már Super Bowl, stílusosan válasszunk most az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123549_spagetti-110.jpg Elsősegély a kamrából: a tészta

Mindannyian jól ismerjük azt a hó végi állapotot, amikor a családi költségvetés már a végét járja, és a kosztpénzből sem igazán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123519_peksutemeny-110.jpg Finomságok a házi pékségből

Vége-vége-vége mindennek! Már ami a vizsgákat, tanulást illeti, így az elmúlt héten jutott idő sok-sok olyan elfoglaltságra,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123532_tchibo-110.jpg 4 tipp egy profitól, hogyan egyen több zöldséget a családunk

A paleolit táplálkozás ma már senkit sem hagy hidegen – és ez így van jól. Kinek a vegetáriánus étrend, kinek a paleo,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123512_osi-gabona-110.jpg Ősi gabonák

Egyre több ősi gabona tűnik fel manapság az ismeretlenből. Míg a kilencvenes években a tönkölybúza jótékony hatásait ismertük…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept