Fehér kenyér

default user icon
21 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,20 kg finomliszt
  • 2 evőkanál olaj (vagy más ennek megfelelő mennyiségű zsiradék)
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál só
  • 1 csomag élesztő
  • 3,5-4 dl langyos víz

Elkészítés

    Elkészítés: Langyos-cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót beleöntjük a dagasztótálba, a liszt közepében mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Ha túl kemény a tészta, nem kell megijedni, akkor még lehet beletenni langyos vizet többet is, de egyszerre mindig csak keveset!!! Addig dagasztjuk, amíg a tészta leválik az edény faláról és a kezünkről is. Langyos helyen kelesztjük! Én meg szoktam a keletlen tésztát formázni, és abba az edénybe teszem kelni, amelyikben sütni fogom. Tetejét tetszés szerint meg lehet vágni. Készülhet belőle kerek vagy hagyományos alakú kenyér is. Kb.200 fokos sütőben kell sütni 45-50 percig (persze ez függ a sütőtől is). Ha megsült, tiszta vízzel megkenjük a forró kenyeret.
    Ha kong az alja és szép barna, akkor sült meg (ez a klasszikus próba, de én azért a tűpróbát sem szoktam kihagyni, biztos, ami biztos). Napokig friss marad! Szépen lehet szeletelni!

Megjegyzés

A 3 éves fiam imádja az *igazi* kenyeret. Kellemes időtöltés az elkészítése, és az ő korosztályából már nem sokan látják, hogyan sütik otthon a kenyeret.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

mamicsk 1 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet. Életem első kenyere nagyon finom lett. Készítettem képet róla. http://kepfeltoltes.hu/150609/48778220711_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Horváth József 2 évvel ezelőtt
andy80-nak. Szerintem 2 oka lehet. 1, túl sok volt a víz, 2 rossz minőségű volt a liszt. Lehet egy 3-dik oka is. az élesztős vízhez tetted a lisztet. Ezt sosem szabad csinálni.
Varsanyi Beata 4 évvel ezelőtt
Nagyon nagyon finom, koszi, koszi, koszi.
Balatoni-Drabant Sára 4 évvel ezelőtt
Kiváló recept, nagyon köszönöm.
Trixi 4 évvel ezelőtt
Ez volt az első kenyerem, és fantasztikusan sikerült! Én egy éjszakán át hagytam kelni a tésztát, majd sütés előtt a tetejére mákot és szezámmagot szórtam. Vizuális élmény volt látni a végeredményt! :) Köszi a receptet.
helmrich kornél 4 évvel ezelőtt
Ma mi is megsütöttük és ez a recept nagyon jó.Az elkészítése egyszerű,az íze pedig csodás. Hétvégeken mi is sütni fogjuk a kenyeret,mert nagyon finom és nem 300 FT.
Nemes Béláné 5 évvel ezelőtt
Most vágtuk fel! Egyszerűen TÖKÉLETES! Annyira, de annyira finom! Amikor csak időm engedi meg fogom sütni! Köszönöm a receptet!!! :-)
hanita 5 évvel ezelőtt
Megsütöttem a kenyeret és tökéletes lett!!! Két nap után is finom!!Boltba többet nem veszek kenyeret,csak ezt fogom sütni!
Évi 5 évvel ezelőtt
köszönöm a finom kenyér receptet. Bár nálam is kicsit tömör lett, de majd legközelebb vékonyabbra hagyom. De az íze remek!!!
Simon Orsolya 5 évvel ezelőtt
Nekem is nagyon tömör lett és azt hiszem, hogy nem is kelt elég ideig, mert egy picit élesztő íze van. Na majd legközelebb.....

Hasonló Receptek

Magazin