A megmosott narancsról lereszelünk 1 tk héjat. A félbevágott gyümölcs kifacsart levéből 1 dl-t felforralunk a cukorral, valamint a narancshéjjal együtt, majd erős tűzön, fedő nélkül forraljuk kb. 5 percig, amíg 5 ek-nyira besűrűsödik. (A maradék frissen facsart narancslé tetszőlegesen felhasználható.) A fehér csokoládét nagyon apróra vágjuk.
A zselatinlapokat bő hideg vízbe áztatjuk. Az egész tojást és a sárgájákat vízfürdőbe helyezett fémtálban krémesre keverjük. A tűzről levéve beleforgatjuk a fehér csokit, majd visszatesszük a vízfürdőbe és simára keverjük.
A kinyomkodott zselatint a meleg narancsos sűrítményben feloldjuk, a tojásos-fehér csokis masszához keverjük, és a jeges vízbe állított tálban hűlni hagyjuk. Közben időnként átkeverjük.
A tejszínt félkeményre felverjük. A hab 1/3-át a lehűlt csokis masszába keverjük, majd spatulával beleforgatjuk a maradékot. Végül a masszát egy kb. 25 cm átmérőjű tálba töltjük vagy szétosztjuk 8 db kis formában, és egy éjszakán át vagy legalább 5 órát a hűtőben pihentetjük. Menta- vagy citromfűlevéllel díszítve tálaljuk.