Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fehér csokis képviselőfánk

default user icon

Hozzávalók

  • Az égetett tésztához:
  • 7,5 dkg vaj + a tepsihez
  • 11 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • A krémhez:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

    1. A töltelékhez lábasba szórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd kissé karamellizáljuk. Kis adagokban hozzáöntjük a felforralt tejszínt. Hozzáadjuk a felkockázott csokoládét, megolvasztjuk benne, azután kevergetve kihűtjük. Végül egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. A tésztához felforralunk 2 dl vizet a vajjal és ½ tk sóval. Amint a vaj megolvad, beleszórjuk a lisztet, és fakanállal addig kevergetjük a masszát, amíg el nem válik az edény falától. Hagyjuk kissé hűlni, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
    3. Az égetett tésztát habzsákba kanalazzuk, és a sütőtálcára 20 db apró halmocskát nyomunk belőle. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd 190 fokon további 10 percig. Közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert a fánkocskák összeesnek! Azután hagyjuk kihűlni őket.
    4. Kemény habbá verjük a karamellás-csokis tejszínt. Vízszintesen kettévágjuk a fánkokat, egy kevés habot simítunk mindegyik aljára, végül ráillesztjük a tetejüket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin