Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Fedett almás pite

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 35 dkg puha vaj
  • 1 db citrom
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 ek vaj
  • 1,5 tk porcukor (fahéjas)
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1.

    A porcukorral elvegyített lisztet a munkalapra szitáljuk. Egy tojást a közepébe ütünk, simára dolgozzuk a vajjal és egy fél citrom reszelt héjával, majd cipóvá formáljuk. A hűtőben 30 percig folpakba csomagolva pihentetjük.

    2.

    Az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. A cukrot karamellizáljuk a vajjal. Beleforgatjuk az almát, fahéjas porcukorral és a citrom másik felének lereszelt héjával ízesítjük, majd hozzáadunk 1-2 ek vizet, és pár percig pároljuk. Besűrítjük az étkezési keményítővel, és rövid főzés után hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

    3.

    A tészta 2/3-át kerek lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy piteformát. Beletöltjük az almát, és rányomkodjuk a maradék tésztából nyújtott lapot. A túllógó részt levágjuk, összegyúrjuk, kinyújtjuk, és leveleket szaggatunk belőle. A pitét megkenjük db elkevert tojással, megszurkáljuk a tetejét villával, 190 fokon 50 percig sütjük.

    PIHEPUHA ALMÁS PITE >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes