Fedett almás pite

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 35 dkg puha vaj
  • 1 db citrom
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 ek vaj
  • 1,5 tk porcukor (fahéjas)
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés

    1.

    Szitáljuk munkalapra a porcukorral elvegyített lisztet. Üssünk a közepébe 1 db tojást, dolgozzuk simára a vajjal és egy fél citrom reszelt héjával, majd formáljuk cipóvá. Folpakba csomagolva pihentessük a hűtőben 30 percig.

    2.

    Daraboljuk fel a meghámozott almát. Karamellizáljuk a cukrot a vajjal. Forgassuk bele az almát, izésítsük a fahéjas porcukorral és a citrom másik felének lereszelt héjával, adjunk hozza 1-2 ek vizet, és pároljuk pár percig. Sűrítsük be az étkezési keményítővel, és rövid főzés után adjuk hozzá a vaníliás cukrot.

    3.

    Nyújtsuk kerek lappá a tészta 2/3-át, és béleljünk ki vele egy piteformát. Töltsük bele az almát, és nyomkodjuk rá a maradék tésztából nyújtott lapot. Vágjuk le a túllógó részt, gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, és szaggassunk belőle leveleket. Kenjük meg a pitét 1 db elkevert tojással, szurkáljuk meg, és süssük 190 fokon 50 percig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin