Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Februári menüajánló

default user icon
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2014 FEBRUÁR 24 - MÁRCIUS 02.
Előétel: Joghurtos burgonyakrémleves gabonakolbásszal
Főétel: Gombás-zöldséges rizseshús csemege uborkával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-babos rizottó

Előétel: Erdélyi csorbaleves
Főétel: Erdélyi fatányéros
Desszert: Erdélyi kuglóf
Vegetáriánus ajánlat: Erdélyi kapros zöldbab

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Citromos csirkemell különleges burgonyarakottassal
Desszert: Túrós táska
Vegetáriánus ajánlat: Gombás krumplilepény

Előétel: Tejfölös-sonkás gombócleves
Főétel: Székelykáposzta
Desszert: Almás-mákos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Karalábélepény párolt zöldséggel és rizzsel

Előétel: Májgaluskaleves
Főétel: Szilvalekváros derelye
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos nudli

Szombat

Reggeli: Vajas kalács kakaóval
Előétel: Kéksajtos zellerkrémleves
Főétel: Szalonnás-almás-hagymaágyon sült karaj burgonyapürével
Desszert: Dobostorta házilag
Vacsora: Tökéletes sörkifli körözöttel, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Cicvara friss fehérkenyérrel

Vasárnap

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral, boros teával, zsemlével
Előétel: Karfiolleves tejfölösen
Főétel: Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Desszert: Farsangi szalagos fánk
Vacsora: Színes fejtettbab-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Kapros-túrós csusza rétesben sütve

HETI MENÜ – 2014 FEBRUÁR 17-23.
Előétel: Tejleves könnyedén
Főétel: Paprikás krumpli nokedlivel, csemege uborkával
Desszert: Tejszínes-kakaós banánturmix
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli tejföllel, csalamádé

Előétel: Narancsos-sütőtökös krémleves
Főétel: Mézes-sütőtökös csirke barna rizzsel tálalva
Desszert: Mézes sült sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Fetás töltött sütőtök

Előétel: Savanyú tojásleves
Főétel: Disznótoros rakott káposzta
Desszert: Kivi
Vegetáriánus ajánlat: Rántott zeller pikáns mártással

Előétel: Daragaluska-leves egyszerűen
Főétel: Húsos babpörkölt
Desszert: Csokis parány
Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos babsaláta

Előétel: Majorannás karfiolleves
Főétel: Spagetti carbonara gombával
Desszert: Alma pongyolában
Vegetáriánus ajánlat: Gombás-tejszínes spagetti

Reggeli: Lágytojás, zsemle, gyümölcstea
Előétel: Borsókrémleves túrógombóccal
Főétel: Szilvás-mazsolás hús párolt rizzsel
Desszert: Forgácsfánk (Csöröge)
Vacsora: Ananászos zellersaláta egy pohár Tokaji Szamorodnival
Vegetáriánus ajánlat: Színes lencsesaláta

Reggeli: Kakaós csiga tejeskávéval
Előétel: Sajtos karalábéleves
Főétel: Pisztáciás töltött dagadó
Desszert: Fehérboros körtekompót
Vacsora: Svédgomba friss rozscipóval, egy pohár habzó sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos bundás rántott cukkini párolt zöldséges rizzsel, tartármártással

HETI MENÜ – 2014 FEBRUÁR 10 - 16.
Előétel: Póréhagyma krémleves sajttal
Főétel: Citromos csirke majonézes kukoricával
Desszert: Körtekompót
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségropogós

Előétel: Gazdag leves gerslivel
Főétel: Ricset
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval

Előétel: Tejes zöldborsóleves
Főétel: Pikáns sült oldalas hagymás tört burgonyával, csalamádé
Desszert: Kakaós kevert süti dióval és almával
Vegetáriánus ajánlat: Gombás gnocchi

Előétel: Gesztenyeleves pofonegyszerűen
Főétel: Pulykacombbal dúsított tökfőzelék
Desszert: Bögrés mákos
Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos tökfőzelék joghurttal

Előétel-főétel: Fejtett bableves füstölt oldalassal
Desszert: Kókuszos rizsfelfújt szederöntettel
Vegetáriánus ajánlat: Káposztás nudli

Reggeli: Lekváros bukta tejjel, vagy kakaóval
Előétel: Forró boros almaleves aszalt szilvával
Főétel: Csülök burgonyával és kapros juhtúróval
Desszert: Gesztenyepüré
Vacsora: Farsangi sonkasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Narancsos-majonézes káposztasaláta sült sajttal

Reggeli: Főtt virsli mustárral, gyümölcsteával
Előétel: Becsinált leves májgaluskával
Főétel: Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával
Desszert: Aranygaluska vaníliamártással
Vacsora: Kolbászhússal töltött kifli, forralt bor
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta-fasírt burgonyapürével, zöldsalátával

HETI MENÜ – 2014 FEBRUÁR 03 - 09.
Előétel: Csípős paradicsomleves
Főétel: Békebeli sült hús párolt rizzsel, céklasaláta
Desszert: Cseresznyebefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos rizottó

Előétel: Hawaii káposztasaláta
Főétel: Piemonti csirke
Desszert: Tiramisu-pohárkrém
Vegetáriánus ajánlat: Krumplinudli gombás raguban (Gnocchi di Patate al Ragú di Funghi)

Előétel: Borsóleves pirosan
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, csalamádé
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt galuskával, savanyított almapaprikával

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Fűszeres sertésborda burgonyafőzelékkel
Desszert: Sült gesztenyebomba
Vegetáriánus ajánlat: Krumplifőzelék egyszerűen, tükörtojással

Előétel: Nagymama gombalevese
Főétel: Spagetti milánói módra
Desszert: Csokipuding
Vegetáriánus ajánlat: Hamis túrós tészta

Reggeli: Lágytojás zsemlével, frissen facsart gyümölcslé
Előétel: Erőleves szalonnagombóccal
Főétel: Disznótoros (májas és véres hurka, kolbász sütve), párolt lilakáposztával, tört burgonyával
Desszert: Vaníliás kifli
Vacsora: Maradék hurka, kolbász és kenyérre kenve a pecsenyezsír, némi hozzá illő savanyúsággal és persze egy pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Lenmagos sütőtök-falatok

Reggeli: Lapcsánka (tócsni, cicege, ki hogyan ismeri) fokhagymával, citromos teával
Előétel: Karfiolleves tárkonyosan
Főétel: Bécsi szelet hasábburgonyával és tejfölös uborkasalátával
Desszert: Régimódi somlói galuska
Vacsora: Sonkás töltött tojás császárzsemlével, pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt zöldségekkel, tartármártással

Ezek is érdekelhetnek

Friss