Keress receptre vagy hozzávalóra

Februári menüajánló

Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.
Heti menü – 2013 február 25 - március 03.

Hétfő

Előétel: Lebbencsleves
Főétel: Mézes-mustáros csirkefalatok burgonyával
Desszert: Egyszerű kevert almás
Vegetáriánus ajánlat: Tojásos-zöldséges krumplisaláta

Kedd - olasz ételekből válogatunk

Előétel: Babos minestrone
Főétel: Olaszos marharagu spagettivel
Desszert: Klasszikus tiramisu
Vegetáriánus ajánlat: Szicíliai gombás spagetti fehérborral

Szerda

Előétel: Frankfurti virslis leves
Főétel: Alföldi zúzapörkölt belefőtt burgonyával, céklasalátával
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Brokkolis cicege zöldfűszeres tejföllel

Csütörtök

Előétel: Olcsó sütőtökleves
Főétel: Spenótfőzelék töltelék feltéttel
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Spenótfőzelék fokhagymásan

Péntek

Előétel: Gombás-boros lencseleves
Főétel: Csőben sült húsos tészta
Desszert: Puding
Vegetáriánus ajánlat: Krumplistészta

Szombat

Reggeli: Soproni májpástétom pirítóssal
Előétel: Tárkonyos tavaszi raguleves
Főétel: Kapros lazacfilé párolt zöldségekkel, hercegnőburgonya sajttal gazdagítva
Desszert: Narancsos rudacskák cseresznyekupakkal
Vacsora: Pireuszi szendvics
Vegetáriánus ajánlat: Fehérboros brokkolifelfújt

Vasárnap

Reggeli: Kakaós fonott kalács forró tejjel
Előétel: Gomba erőleves tortellinivel
Főétel: Szűztorony sajtos krumplipürével és sült tökkel
Desszert: Krémes mézes
Vacsora: Tepertőkrém házi tepertőből, félbarna kenyérrel, forralt borral
Vegetáriánus ajánlat: Fetával és olívával töltött gomba hasábburgonyával, jégsalátával

Heti menü – 2013 február 18 – 24.

Hétfő

Előétel: Téli gezemice leves
Főétel: Bácskai rizseshús ecetes almapaprikával
Desszert: Joghurtos almatorta
Vegetáriánus ajánlat: Bazsalikomos-paradicsomszószos spagetti

Kedd - mai alapanyagunk a csirke, persze csak húsevőknek

Előétel: Csirkeraguleves
Főétel: Resztelt csirkemáj sós burgonyával, csalamádé
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Kapros-rizses cukkini

Szerda

Előétel: Májgombócleves
Főétel: Cigánypecsenye tepsis burgonyával, csemege uborkával
Desszert: Mákos pite könnyedebben
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt galuskával

Csütörtök

Előétel: Sajtos fokhagymaleves
Főétel: Sólet római tálban
Desszert: Banánturmix
Vegetáriánus ajánlat: Egyiptomi babfőzelék barna kenyérrel

Péntek

Előétel: Magyaros krumplileves
Főétel: Kapros rántott tök párolt rizzsel, tartármártással
Desszert: Ananászos-répás muffin
Vegetáriánus ajánlat: Camembert tócsni bundában

Szombat

Reggeli: Padlizsánkrém fokhagymás bagettel
Előétel: Lagzis leves
Főétel: Baconbe göngyölt mozzarellás csirkemell burgonyapürével, savanyúsággal
Desszert: Mandulával szórt rétes fűszeres aszalt szilvával
Vacsora: Hortobágyi húsos palacsinta
Vegetáriánus ajánlat: Gazdag gombás palacsinta

Vasárnap - farsangi ételek

Reggeli: Francia toast gyümölcsteával
Előétel: Farsangi sárgaborsóleves
Főétel: Farsangi halfilé petrezselymes burgonyával
Desszert: Fánkkoszorúk cukrászkrémmel töltve
Vacsora: Farsangi sonkasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Gombás fánk salátával

Heti menü – 2013. február 11-17.

Hétfő

Előétel: Zöldborsóleves
Főétel: Tejszínes pulykaragu rizzsel
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Zöldborsópörkölt nokedlivel

Kedd - disznóságok, persze csak húsevőknek

Előétel: Burgonyagombóc-leves gombával
Főétel: Csípős-mézes oldalas fóliában sült burgonyával és salátával
Desszert: Hájas kráfli
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres tojás tésztafészekben

Szerda

Előétel: Tejszínes-tárkonyos csirkeleves
Főétel: Zöldbabos-tejfölös sertéspörkölt
Desszert: Sütőtökös szuflé
Vegetáriánus ajánlat: Olívás zöldbab

Csütörtök - Valentin nap

Előétel: Valentin-napi padlizsán kapribogyóval
Főétel: Valentin napi sajtos hús almás zellersalátával
Desszert: Valentin-napi túrócsoda
Vegetáriánus ajánlat: Valentin-napi padlizsán kapribogyóval

Péntek

Előétel: Fejtettbabos salátaleves kaporral
Főétel: Grenadírmars (krumplistészta) csalamádéval
Desszert: Őszibarackbefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Egyszerű krumplistészta káposztasalátával

Szombat

Reggeli: Avokádókrém bagettel
Előétel: Joghurtos körteleves
Főétel: Gombás halpaprikás galuskával
Desszert: Rétes
Vacsora: Ínyenc májpástétom
Vegetáriánus ajánlat: Odüsszeusz gombája

Vasárnap

Reggeli: Túrós batyu tejjel
Előétel: Póréhagymás zellerkrémleves reszelt sajttal
Főétel: Gnocchi marhahússal fehérborsos mártásban
Desszert: Rácsos linzer finomabban
Vacsora: Könnyű melegszendvics
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos bundás rántott cukkini görög salátával

Heti menü – 2013 február 04 -10.

Hétfő

Előétel: Paradicsomleves betűtésztával
Főétel: Pulykafasírt rozmaringos sült burgonyával
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Túrógombóc piritott prézliben, tejföllel nyakon öntve

Kedd - a kínai konyha remekeiből válogatunk

Előétel: Kínai gombás csirkehúsleves
Főétel: Édes-savanyú sertés ananásszal
Desszert: Kínai sült édes dió
Vegetáriánus ajánlat: Ázsiai sült tésztabatyu

Szerda

Előétel: Karalábéleves
Főétel: Csirkemájas rizottó
Desszert: Krémsajtos mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Körtés-kéksajtos rizottó

Csütörtök

Előétel: Tojásleves
Főétel: Sárgaborsó főzelék füstölt hússal és hagymakarikával
Desszert: Csokoládépuding
Vegetáriánus ajánlat: Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal

Péntek

Előétel: Hamis gulyásleves
Főétel: Bolognai spagetti pulykahússal
Desszert: Gyümölcsös túrókrém
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti

Szombat

Reggeli: Tojásrántotta
Előétel: Cibereleves aszalt gyümölccsel
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, tejfölös uborkasalátával
Desszert: Farsangi fánk
Vacsora: Főtt virsli mustárral, péksüteménnyel, pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab

Vasárnap

Reggeli: Mazsolás kuglóf kakaóval
Előétel: Marhahúsleves velőscsonttal
Főétel: Érlelt hátszín roston színes köretekkel és zöldborsmártással
Desszert: Zserbó szelet
Vacsora: Körözöttes kenyér sonkaszeletekkel, rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt rizzsel és áfonyamártással

Heti menü – 2013. január 28 - február 03.

Előétel: Áfonyás körteleves
Főétel: Kolbászos paprikás krumpli
Desszert: Narancs
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli tejföllel

Előétel: Bakonyi betyárleves kolbásszal
Főétel: Csopaki sertésszelet
Desszert: Gyors somlói galuska
Vegetáriánus ajánlat: Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak

Előétel: Bableves füstölt kolbásszal
Főétel: Paradicsomos káposzta sült oldalassal
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos káposzta tojáspogácsával

Előétel: Semmiből-valami leves
Főétel: Rizottó füstölt tarjával, tojással és vörösbabbal
Desszert: Körtebefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Céklás rizottó

Péntek

Előétel: Betűtésztás paradicsomleves
Főétel: Tejfölös-gombás szelet
Desszert: Mazsolás-csokis fánk
Vegetáriánus ajánlat: Gombapaprikás juhtúrós galuskával

Szombat

Reggeli: Tejszínes-sajtos bundáskenyér teával
Előétel: Gyöngytyúkleves
Főétel: Lyoni sertésborda
Desszert: Fánk

Aktuális menüajánlónkat itt találod >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin