Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Februári menüajánló

default user icon
MME
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Februári menüsorok minden napra!

HETI MENÜ – 2012. FEBRUÁR 27 - MÁRCIUS 04.
Előétel: Könnyű burgonya krémleves
Főétel: Rizseshús csemege uborkával
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Sütőtökös-gombás rizottó

Előétel: Erdélyi csorbaleves
Főétel: Erdélyi almás csülök
Desszert: Erdélyi kuglóf
Vegetáriánus ajánlat: Erdélyi kapros zöldbab

Előétel: Tarhonyaleves füstölt kolbásszal
Főétel: Citromos csirke burgonyapürével
Desszert: Túrós táska
Vegetáriánus ajánlat: Gombás krumplilepény

Csütörtök

Előétel: Tejfölös-sonkás gombócleves
Főétel: Székelykáposzta
Desszert: Almás-mákos muffin
Vegetáriánus ajánlat: Karalábélepény fokhagymás tejföllel

Péntek

Előétel: Májgombócleves
Főétel: Grízes tészta
Desszert: Gyümölcsös joghurt
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis-kéksajtos quiche

Szombat

Reggeli: Vajas kalács kakaóval
Előétel: Zellerkrémleves
Főétel: Szalonnás-almás hagymaágyon sült karaj burgonyapürével
Desszert: Dobostorta
Vacsora: Tökéletes sörkifli körözöttel
Vegetáriánus ajánlat: Cicvara friss fehérkenyérrel

Vasárnap

Reggeli: Főtt debreceni kolbász mustárral, boros teával
Előétel: Borhableves
Főétel: Vörösboros-gombás szarvasragu zsemlegombóccal
Desszert: Farsangi szalagos fánk
Vacsora: Színes fejtettbab-saláta
Vegetáriánus ajánlat: Kapros-túrós csusza rétesben sütve


HETI MENÜ – 2012. FEBRUÁR 20-26.
Előétel: Tejleves
Főétel: Paprikás krumpli
Desszert: Banánturmix
Vegetáriánus ajánlat: Kiflimorzsa

Előétel: Sütőtökkrémleves
Főétel: Mézes-sütőtökös csirke barna rizzsel tálalva
Desszert: Mézes sült sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Fetás töltött sütőtök

Előétel: Csurgatott tojásleves
Főétel: Disznótoros rakott káposzta
Desszert: Kivi
Vegetáriánus ajánlat: Rántott zeller

Előétel: Daragaluska-leves
Főétel: Zöldborsófőzelék sült virslivel
Desszert: Csokis parány
Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos babsaláta

Előétel: Karfiolleves
Főétel: Spagetti carbonara
Desszert: Alma pongyolában
Vegetáriánus ajánlat: Olasz lecsós tészta

Reggeli: Lágytojás, zsemle, gyümölcstea
Előétel: Borsókrémleves túrógombóccal
Főétel: Szilvás-mazsolás hús párolt rizzsel
Desszert: Forgácsfánk (Csöröge)
Vacsora: Ananászos zellersaláta
Vegetáriánus ajánlat: Színes lencsesaláta

Reggeli: Kakaós csiga tejeskávéval
Előétel: Sajtos karalábéleves
Főétel: Pisztáciás töltött dagadó
Desszert: Fehérboros körtekompót
Vacsora: Svédgomba saláta
Vegetáriánus ajánlat: Flamand sajtszelet tormamártással

HETI MENÜ – 2012 FEBRUÁR 13-19.
Előétel: Póréhagyma krémleves sajttal
Főétel: Citromos csirkeszárny burgonyapürével
Desszert: Őszibarackbefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Mákos guba

Előétel: Árpagyöngyleves gombával
Főétel: Ricset
Desszert: Banán
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres gersli dióval

Előétel: Zöldborsóleves
Főétel: Sült oldalas hagymás tört burgonyával, csalamádé
Desszert: Kakaós kevert süti körtével
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás rakott krumpli

Előétel: Gesztenyeleves pofonegyszerűen
Főétel: Pulykacombbal dúsított tökfőzelék
Desszert: Vaníliapuding
Vegetáriánus ajánlat: Tárkonyos tökfőzelék joghurttal

Előétel: Fejtett bableves füstölt oldalassal
Főétel: Kókuszos rizsfelfújt szederöntettel
Desszert: Narancs vagy mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Burgonyás nudli

Reggeli: Lekváros bukta tejjel vagy kakaóval
Előétel: Forró boros almaleves aszalt szilvával
Főétel: Csülök burgonyával és kapros juhtúróval
Desszert: Gesztenyepüré
Vacsora: Farsangi sonkasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Narancsos-majonézes káposztasaláta

Reggeli: Főtt virsli mustárral, gyümölcsteával
Előétel: Becsinált leves
Főétel: Petrezselymes töltött csirke hagymás krumplisalátával
Desszert: Aranygaluska
Vacsora: Kolbászhússal töltött kifli, forralt bor
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta-fasírt burgonyapürével, zöldsalátával


HETI MENÜ – 2012 FEBRUÁR 06 - 12.
Előétel: Paradicsomleves
Főétel: Sült oldalas párolt rizzsel, káposztasaláta
Desszert: Meggybefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rizottó

Előétel: Toszkán leves
Főétel: Piemonti csirke
Desszert: Cantuccini
Vegetáriánus ajánlat: Krumplinudli gombás raguban (Gnocchi di Patate al Ragú di Funghi)

Előétel: Borsóleves pirosan
Főétel: Sertéspörkölt galuskával, céklasaláta
Desszert: Körte
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt galuskával, savanyított almapaprikával

Előétel: Hagymaleves
Főétel: Magyaros burgonyafőzelék virslipörkölttel
Desszert: Sült gesztenye
Vegetáriánus ajánlat: Sóskafőzelék főtt burgonyával, keménytojással

Előétel: Tejfölös gombaleves
Főétel: Milánói rakott palacsinta
Desszert: Lusta túrós
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos makaróni sok tejföllel

Reggeli: Bundáskenyér, frissen facsart gyümölcslé
Előétel: Raguleves
Főétel: Disznótoros (májas és véres hurka, kolbász sütve), párolt lilakáposztával, tört burgonyával
Desszert: Vaníliás kifli
Vacsora: Maradék hurka és kolbász, pecsenyezsíros enyér, némi hozzá illő savanyúsággal és persze egy pohár fehérborral
Vegetáriánus ajánlat: Vargányával töltött sütőtök

Reggeli: Lapcsánka (tócsni, cicegő, ki hogyan ismeri) citromos teával
Előétel: Kapros karfiolleves
Főétel: Mazsolás-pulykás tortilla
Desszert: Somlói galuska
Vacsora: Sonkás töltött tojás
Vegetáriánus ajánlat: Rántott camembert párolt zöldségekkel, tartármártással

HETI MENÜ – 2012 JANUÁR 30 - FEBRUÁR 05.
Előétel: Almaleves
Főétel: Csopaki sertésszelet burgonyaropogóssal
Desszert: Kefires mix
Vegetáriánus ajánlat: Borsópörkölt  burgonyafánkkal

Előétel: Tárkonyos sertésraguleves velővel
Főétel: Zúzapörkölt petrezselymes sós burgonyával, csalamádé
Desszert: Baconös-sajtos sós kifli
Vegetáriánus ajánlat: Pástétomos kosárkák

Előétel: Joghurtos céklaleves
Főétel: Tarhonyás hús ecetes almapaprikával
Desszert: Őszibarack befőtt
Vegetáriánus ajánlat: Paradicsomos csicseriborsó ragu

Előétel: Tojásleves
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírttal
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Bundás kelkáposzta sajtos gombaraguval

Előétel: Húsgombócos zöldbableves
Főétel: Felvidéki sztrapacska
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Hagymás sztrapacska

Reggeli: Lekváros vagy mézes vajaskenyér tejeskávéval
Előétel: Gulyásleves csipetkével
Főétel: Krumplis lángos fokhagymásan vagy sajttal, tejföllel
Desszert: Gyümölcssaláta ananászban
Vacsora: Neszmélyi hagymás-túrós galuska
Vegetáriánus ajánlat: Hamis gulyás, részeges sajtroppancs

Ezek is érdekelhetnek

Friss